Wozniacka sľúbila Slovákom v exibícii s Cibulkovou zábavu

20.11.2011 Celý región

BRATISLAVA 20. novembra (WEBNOVINY) - Priaznivci tenisu na Slovensku dostanú vianočný darček s mesačným predstihom.

Bratislavská Sibamac aréna Národného tenisového centra (NTC) bude v pondelok 21. novembra od 18.30 h dejiskom 4. ročníka exhibičného podujatia Tennis Classic a jeho supermagnetom bude duel slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej s líderkou svetového rebríčka WTA Caroline Wozniackou z Dánska.

Následne sa obe predstavia v miešanej štvorhre po boku známych zabávačov Mansoura Bahramiho a Henriho Leconta.

\"Pozvánku do Bratislavy som prijala s radosťou, na Slovensku som prvýkrát. Veľmi dobre mi padne takéto podujatie po dlhej a ťažkej sezóne, lebo už začínam trénovať na novú. Po návrate z Bratislavy ešte budem chvíľu trénovať v Monte Carle a potom pôjdem do krajiny, kde je v tomto zimnom období prijateľnejšie a teplejšie počasie, tam sa budem pripravovať na januárové turnaje v Austrálii, \" povedala v nedeľu na stretnutí s novinármi 21-ročná rodáčka z Odense, ktorá v uplynulej sezóne vyhrala šesť turnajov.

\"S Dominikou sa poznám už niekoľko rokov, pretože my sme sa stretávali už na juniorských turnajoch. Som rada, že teraz budem hrať proti nej a dúfam, že divákom poskytneme dobrý tenis i príjemnú zábavu. Pokúsime sa obe tieto veci spojiť do jedného,\" pokračovala sympatická prvá dáma aktuálneho svetového tenisového rebríčka.




Bojovníčky

Obe aktérky pondelkového tenisového sviatku odpovedali aj na otázku, čo si na svojej rivalke najviac cenia, čo na súperke a kamarátke obdivujú. Caroline Wozniacka označila Dominiku Cibulkovú za veľkú bojovníčku, ktorá na kurte bojuje naplno - a nezáleží na tom, či práve vyhráva, alebo prehráva.

\"Bojuje o každú loptičku, preto je pre každú súperku nepríjemnou hráčkou. Dokáže húževnato klásť odpor každej súperke. Keď ide na 100 percent, je nebezpečná. Poznáme sa už niekoľko rokov. Špičkový tenis môže hrať ešte niekoľko sezón. Rada sa s ňou stretávam, ale nie na kurte, lebo tento rok ma dvakrát zdolala. Radšej na nákupoch, alebo na posedení pri káve,\" zložila poklonu slovenskej tenisovej jednotke a 18. hráčke rebríčka WTA jej partnerka v pondelkovom exhibičnom zápase.

Dominika Cibulková na rovnakú otázku odvetila, že Caroline Wozniacka je veľkou bojovníčkou, ktorá má počas celej sezóny obdivuhodnú výdrž a stabilnú športovú formu bez nejakých veľkých výkyvov.

\"Caroline je výborná hráčka, ktorú z celého svetového rebríčka dokáže poraziť iba niekoľko súperiek. Proti nej sa hrá veľmi ťažko, lebo dokáže vybojovať aj zdanlivo stratené loptičky. Teším sa, že sa teraz v NTC opäť stretneme, že si spolu zahráme. Určite to bude zaujímavý zápas pre obe. Samozrejme, pokúsime sa ho brať vážne, ale obe máme za sebou dlhú a ťažkú sezónu, začali sme tréning na ďalšiu, tak budeme k sebe trochu ohľaduplné. Určite nepôjdeme v tomto súboji na sto percent, aby sme sa nebodaj nezranili, je to predsa len exhibícia, ktorá by mala divákov potešiť,\" konštatovala Dominika Cibulková.

Slovenská tenisová jednotka chce v pondelok v NTC zužitkovať aj skúsenosti z minuloročnej exhibícii, keď hrala s Annou Kurnikovovou a tiež z miešanej štvorhry, v ktorej spolu s Dominikom Hrbatým prehrali v jednom sete s Annou Kurnikovovou a Thomasom Musterom až v tajbrejku 6:7.

\"Teraz našimi partnermi v štvorhre budú Mansour Bahrami a Herni Leconte. Obaja sú známi ako veľkí zabávači a šoumeni. Ich hru poznám, stále sú to veľmi dobrí tenisti, takže sama som zvedavá, čo si pre naše stretnutie pripravili. Nechám sa prekvapiť,\" dodala Dominika Cibulková, ktorú tento rok najviac potešil triumf na turnaji WTA Kremlin Cup v Moskve.

Súčasťou pondelkového programu v NTC Bratislava bude aj autogramiáda a krátky tréning aktérov exhibície s malými tenisovými nádejami (od 15.00), v rámci exhibície bude aj dražba športových vecí, ktoré do nej venovali priami aktéri tenisového sviatku. Výťažok z nej je určený Nadácii Miroslava Šatana.


 

Vyberte región